Natur Agro Termékek

A Natur Agro Hungária Kft. környezetkímélő, de hatékony technológiáiról és megoldásairól már biztos sokak számára ismerős. A cég már többi mint 10 éve áll a célzott tápanyag-utánpótlás szolgálatában, segítve a természetes módszerek terjedését.
A Natur Agro Hungáriánál felismerték ugyanis, hogy az intenzív gazdálkodási gyakorlat eredményeként környezetünkben és termőtalajainkban olyan folyamatok indultak be, melyek egyáltalán nem, vagy csak nagyon lassan fordíthatók vissza: ilyen a talajélet elszegényedése, a vízmegtartó és regeneráló képesség jelentős csökkenése, vagy éppen az egyre általánosabban -bizonyos elemek vonatkozásában (pl. cink) országosan- jelentkező mikroelem-hiány.

A cég számára fontos, hogy ne csak forgalmazott termékeik hozzanak új impulzusokat a növénytermesztési gyakorlatba, hanem munkamódszereik és hozzáálllásuk is új irányt mutasson az agráriumban és a gazdasági életben egyaránt.

A Natur Agro Hungária Kft.-nél hisznek abban, hogy nem csak a növénytermesztésben és a környezetvédelemben létezik a fenntarthatóság fogalma, hanem a gazdasági életben is: azaz egy üzleti kapcsolat csak akkor marad fenn tartósan, ha az minden érintett fél számára kiszámítható és nyereséges. Ezt az elvet követve a cég most egy igazán aktuális és komplex csomagot kínál vásárlóinak a kapás kultúrákhoz.

Natur Micro

micro

NATUR micro

A Natur Micro egy környezetbarát mikrobiológiai talajkezelő koncentrátum. A tápanyagok beépítésén és azok mobilitásán kívül a szár- és gyökérmaradványok elbontásáért is felelős.

A Natur Micro talajkondícionáló több mikroorganizmus- és gomba fajt tartalmaz, melyek cellulóz- és ligninbontó képességüknél fogva hatékonyan bontják el a betakarítás után visszamaradt szár- és gyökérmaradványokat.

Javítják a talaj szerkezetét, és jelentős mennyiségű tápanyagot, főképp Nitrogént és Káliumot szolgáltatnak a talajnak. A levegő Nitrogénjét megkötik, a Foszfort oldhatóvá és felvehetővé teszik, valamint növekedésserkentő anyagokat állítanak elő a növény számára.

További különlegesség az oldatban az a Trichoderma Harzianum nevű gombatörzs, amely ún. hiperparazita gombaként támad egyes növényi fertőzésekszaporító képleteire(pl.: Sclerotinia, Fusarium esetén), ezzel növelve a termék többi komponensének hatékonyságát.

A Natur Micro használata miért jó…
…a gazdának? …a növénynek? …a talajnak?
gyorsítja a tápanyag utánpótlást növeli a növényvédelmi kezelések hatékonyságát csökken a kimosódás, tápelemek kötődése,
csökkenti a termelési költségeket csökkenti a kórokozók és fertőzések áttelelési esélyeit ezáltal javul a tápelem felvétel hatékonysága
javítja a talaj minőségét gyorsítja a növekedést és a növény gyökérzetének kolonizálását csökken a felhasznált műtrágya talajsavanyító, talajéletet degradáló hatása

Az alábbi infografika jól szemlélteti a Natur Micro baktérium és gomba összetevőinek működését a talajban. A képre kattintva letöltheti nagyobb méretben, PDF formátumban is!

natur micro

Látható tehát, hogy egyrészt közvetlenül támogatjuk a növényt, másrészt általánosságban is segítjük a talajélet felpezsdülését és helyreállását.

A termék kiszerelése, tartalma:

A Natur Micro egy folyékony talajoltó koncentrátum, melynek felhasználása 10+1 liter / ha-os dózisban javasolt.

A 10+1 literes kiszerelésből 10 liternyi komponens baktériumtörzseket, míg a +1 liternyi adalék a baktériumok feladatát segítő és kiegészítő gombatörzseket tartalmaz.

Hogyan hat?
Bakteriális komponens (10 liter)
Gomba komponens (1 liter)
a fitohormonokkal történő támogatásért felel a talajban lévő gyökér- és szármaradványok lebontásáért felel cellulóz és lignin bontó enzimek által
stimulálja a növény immunrendszerét
nitrogént köt meg
elősegíti a foszfor feltárását rovar- és kártevő gomba ellenes hatást fejt ki
javítja a talaj szerkezetét
rovar- és kártevő gomba ellenes hatást fejt ki

A Natur Micro használata:

A Natur Micro valamennyi növényi kultúrában, hagyományos és ökológiailag ellenőrzött gazdálkodásban is alkalmazható.

 • A két komponens közvetlenül a kijuttatás előtt (maximum 24 órán belül) legyen összekeverve
 • A Natur Micro talajoltóanyagot vízzel hígítva kell kijuttatni

Kijuttatás:

A baktériumokkal és gombákkal dúsított koncentrátumot szántóföldi permetezővel, vagy a cégünk által forgalmazott speciális, azonnali bedolgozást biztosító Natur Jet permetezővel javasolt kijuttatni, majd ezt követően a talajba beforgatni.

Szántóföldi permetezővel Natur Jet-tel
1 hektárra a 10 + 1 liter Natur Micro oltóanyag összekeverve 1 hektárra a 10 + 1 liter Natur Micro oltóanyag összekeverve
legalább 200 liter vízben feloldva kell kijuttatni 40-60 liter vízben feloldva kell kijuttatni és beforgatni.
a kijuttatás után minél hamarabb beforgatni a talajba

A kijuttatáshoz javasolt körülmények:

 • Szélcsendes időben, 10-20 ˚C léghőmérsékletnél, erős napsütéstől mentes időszakban permetezzünk.
 • Előnyös, ha a kipermetezett oldat nedves talajra kerül. Minél előbb, de legkésőbb 1-2 órán belül forgassuk be a talajba.
 • A készítmény hatása legjobban az 5,5-7,0 talaj pH tartományban érvényesül.

A Natur Micro oltóanyag hektáronkénti mennyisége 1-2 literrel növelhető enyhén savas talaj pH esetében.

Eltarthatóság:

Eredeti, zárt csomagolásban 6 hónapig.
Száraz, fedett, legfeljebb 5 ˚C hőmérsékletű helyen tárolandó!

Amennyiben további kérdés merülne fel, úgy kérjük jelezze szaktanácsadó kollégáinknak!

Natur Plasma

plasma

NATUR plasma

A növények harmonikus fejlődéséhez szükséges makro, mikro és mezoelemekkel dúsított, élő algákat tartalmazó koncentrátum, mely szerves formában, teljes mértékben hasznosul.

Különleges összetételét és hatását annak a gyártása során lezajló élő folyamatnak köszönheti, melyben a fény és a levegő a természet ritmusának megfelelően vesz részt. Az élő algák által kialakított oldatban minden tápanyag benne van, amire a növénynek szüksége van a kiegyensúlyozott fejlődéshez: makro-, mikro- és mezoelemek , (N, P, K, Fe, Cu, Zn, Ca, Mg, Mn, B, S, Mo, Co, Ti, Se, Va, Na, C) vitaminok , esszenciális, nem esszenciális aminosavak , és növényfejlődést serkentő komponensek (auxin, citokinin).

A tápelemek növényélettanilag optimális aránya biztosítja a növény zavartalan fejlődését, így az a gyökérzeten keresztül is hatékonyabban jut hozzá a jelen lévő tápanyagokhoz. A Natur Plasma ennek köszönhetően valamennyi növényi kultúrában alkalmazható.

Termesztett növényeink egészséges fejlődésében bizonyos tápelemek kiemelt szerepet játszanak egy-egy életszakaszban. Ezen igényekhez a Natur Plasmadúsított változatait javasoljuk: réz(Cu), bór(B), vas(Fe), cink(Zn), kálcium(Ca), magnézium(Mg), kén(S), bór és kén(B+S), réz és cink(Cu+Zn), Mangán (Mn).

A Natur Plasma felhasználásátáltalában 1-3%-os dózisban javasoljuk . Ültetvények telepítése esetén javasolt az oltványok/dugványok/csemeték áztatásakor ill. az ültetéskor az ültetőgödörbe is juttatni a Natur Plasmából. A Natur Plasma önállóan is alkalmazható, de a NATUR AGRO Hungária Kft. által javasolt NATUR technológiarészeként még kedvezőbb eredmények érhetők el. Konkrét növényre vonatkozó technológiai javaslatunkat kérje tanácsadójától!

Kijuttatása:

Használat előtt rázza/keverje fel az edény tartalmát! Permetezéssel, öntözéssel, csepegtető öntözéssel is kijuttatható. Az általánosan érvényes permetezési (öntözési) javaslatoknak megfelelően válasszuk a kevésbé napsütéses, hűvösebb napszakot, illetve napokat.

A Natur Plasmával történt levéltrágyázás várható hatásai:

 • A növényfejlődés korai szakaszában végzett kezelések hatására a növények kelési, eredési és növekedési esélyei jobbak lesznek , serkenti a gyökérfejlődést.
 • Javítja a kezelt növények betegségekkel, kártevőkkel szembeni ellenálló képességét.
 • A növények jobban tűrik a szárazságot, tovább maradnak zölden. Ennek köszönhetően fejlődésük erőteljesebb, tovább lesznek képesek fotoszintézisre.
 • A jobb terméskötődést elősegíti.
 • A termés mennyisége növekszik .
 • Kedvezően befolyásolja a termés beltartalmi értékeit. Főleg zöldség és gyümölcs kultúráknál az íz és zamat illetve szín, forma és eltarthatósági tulajdonságokat javítja.

Munkaegészségügyi várakozási idő: 0 nap,
Munkaegészségügyi előírások: A készítménnyel végzett munka során figyelembe kell venni a mindenkor érvényes munkaegészségügyi előírásokat.
Eltarthatóság: Száraz, hűvös helyen, 16 0C fok körüli hőmérsékleten – 12 hónapig.
FVM eng. Szám: 02.5/196/8/2008
Évényes: 2018

Natur Active

active

NATUR active

A Natur Active levéltrágya azokat a fontos makro-, mikro,- és mezo elemeket tartalmazza, melyek meghatározóak a növények fejlődésében.

A növényi kultúrák különböző életszakaszaiban más-más hangsúllyal szerepelnek a különböző tápelemek , s ezek helyes aránya és mennyisége komoly befolyással bír a harmonikus, egészséges fejlődésre. A mikro,- és mezo elemek ottléte vagy hiánya, nagyban befolyásolhatja a makro elemek felvételét is. Az utóbbi évtizedekben tapasztalt egyoldalú és sokszor át nem gondolt N,P,K (mű)trágyázás, valamint a szélsőséges időjárás (pl. aszály) szintén a levélen keresztüli tápanyag-ellátás jelentőségét erősíti. Ezek figyelembevételével, tudományos és gyakorlati szakemberek segítségével fejlesztettük ki korszerű levéltrágyánkat.

A Natur Activehasználatával a növények tápelem szükségletei hatékonyan elégíthetők ki. Alkalmazása eredményesebbé teszi a növények tápanyagfelvételét a talajból is.

A Natur Active összetétele

Nitrogén (N), Foszfor (P), Kálium (K), Magnézium (Mg), Kén (S), Kalcium (Ca), Vas (Fe), Mangán (Mn), Réz (Cu), Cink (Zn), Bór (B), Molibdén (Mo), Kobalt (Co) A felsorolt összetétel egy-egy elemének mennyiségét növeljük dúsítások készítésekor a különböző növények , s azok fejlődési szakaszaiban jelentkező eltérő igények kiszolgálásának érdekében.

Használatát javasoljuk , mert:

 • széleskörű, harmonikus tápanyag-ellátást biztosít /13 tápelem!/
 • segíti a virágzást, a terméskötődést, a kultúrnövény növekedési esélyeit,
 • erősíti a növény immunrendszerét, betegségekkel szembeni ellenálló képességét,
 • növeli a termés mennyiséget, javítja a minőségi paramétereket (eltarthatóság, íz stb.),
 • fokozza az aszály ill. szárazságtűrést,
 • megszüntethetők illetve csökkenthetők a növényi vagy termőhelyi hiánytünetek ,
 • növényigénynek megfelelő dúsítás is rendelhető.

Felhasználása:

 • A növényvédelmi kezelésekkel egy menetben, permetezéssel juttatható ki,
 • 5-6 liter/ha kezelésenkénti mennyiséget javaslunk ,
 • Kultúrától függően 2-4 kezelés javasolt,
Szólj hozzá!